Da li u trudnoći smeju da se koriste aromaterapijski preparati?

Da, postoji tačan spisak etarskih ulja zabranjenih u trudnoći. Međutim, postoje etarska ulja koja su blagotvorna za tretiranje kože trudnica I porodilja I koja se vekovima koriste u takve svrhe. Kada je koncentracije etarskih ulja u pitanju, takodje se preporučuje da se za preparate za trudnice I porodilje koristi polovine preporučene koncentracije.

Sta su parabeni i da li su štetni?

Parabeni su konzervansi, čija je uloga da spreče razvoj bakterija u preparatima I koji se široko upotrebljavaju kao antibakterijski agensi. Međutim, postoje klinička istraživanja koja su pokazala neželjena dejstva parabena na eksperimentalnim životinjama, sto se cesto dovodi u korelaciju sa neželjenim dejstvima I na ljudima. Međutim , takvi dokazi ne postoje.

Kako izabrati pravu kremu?

Pročitati članak iz Lilly magazine koji su napisali stručnjaci iz Melle.

Koji bi prirodne preparate preporučili trudnicama za prevenciju strija ?

Krem protiv strija happy mama, prirodne podloge, kolagen elastin maslinovo ulje pantenol etarska ulja mandarine i ružinog drveta, najbolje u prevenciji strija, lako se upija i ne ostavlja mastan trag na koži.

Da li možemo govoriti o prirodnoj nezi, ako preparat sadrži veštačke boje i mirise, mineralna ulja(parafin), vazelin, lanolin, parabene ?

Ne može se govoriti o prirodnoj nezi ako imamo ove supstance, prirodna nega je bez parafina, vazelina , lanolina, veštačkih boja i mirisa

Da li etarska ulja predstavljaju samo mirisnu fazu u preparatu ili imaju i terapijsko dejstvo ?

Imaju terapijsko dejstvo, ubrzavaju penetraciju i prodiranje preparata u dublje slojeve kože, et. Ulja imaju različita terapijska dejstva- antizapaljensko, antibakterijsko, fungicidno, antialergijsko, regenerativno, zaštitno…..

Šta bi preporučili za negu dojki i tretiranje ragada nakon porođaja ?

Melem za negu bradavica, et. ulje kamilice u ovoj koncentraciji ima slično dejstvo betametazonu (klinički dokazano).

Šta se preporučuje za prevenciju svraba na stomaku u toku trudnoće , i da li krem protiv strija može da reši i taj problem?

Dobar krem protiv strija mora da ima hranljivo ali I izrazito hidrantno dejstvo, tako da može da spreči I svrab je hidrira kožu I time reguliše taj problem.

Šta bi preporučili za podsticanje cirkulacije i podizanja tonusa kože nakon porođaja, gubitaka težine, slabljenje tonusa usled strenja kože ?

Gel za noge Happy Mama, sve biljke su pažljivo birane I prilagođene trudnicama, trudnice ne mogu da koriste svaki gel jer mnoge biljke su zabranjene u trudnoći, a za sve važi da se upotrebljavaju u manjim koncentracijama u toku trudnoće.

Šta bi preporučili protiv bolnog oticanja nogu u toku trudnoće ?

Melem za negu peta i laktova, zahvaljujući pčelinjem vosku, vit E, maslinovom ulju, I ilju nevena sprečava pojavu ragada I reguliše I najtvrđe keratoze I orožalost na ovim delovima koji omekšavaju i postaju nežni i glatki.

Šta bi preporučili za negu ispucalih peta i laktova ?

Krem sa lift efektom, zahvaljujući sadržaju sedam biljaka, kolagenu, elastinu I visokoj konc. ginko bilobe pojačava mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu i koži vraća izgubljen tonus što kao efekat ima zategnutu I čvrstu kožu.

Koji prirodni preparat bi preporučili za negu ispucalih usana i nosa nakon prehlade, kao i za tretiranje drugih vrsta ragada i upalnih procesa na koži?

Melem za negu oštećene i ispucale kože, neguje i hrani, sprečava ispucalost kože, izrazito antizapaljensko dejstvo, može se koristiti i za tretiranje ekcema, psorijaze….

Koje sve vrste aromaterapijskih ulja za masažu postoje?

  • Aromaterapijsko ulje za sportsku masažu
  • Relax ulje
  • Antistres ulje
  • Anticelulit ulje

Posetite nas u Beogradu!

O preparatima

Lako razmazivi, brzo i potpuno se upijaju, ne zapušavaju pore, ne ostavljaju mastan trag na koži, bez parabena, bez fenoksietanola, bez silikona, bez mineralnih ulja (parafin), bez veštačkih boja i mirisa.